Салата од рукола и туна

Од:

Свежа, колоритна салата…

Потребно е:
околу 50 г рукола
4 маринирани мали пченки (од конзерва)
60 г маринирани шампињони
1 конзерва туна во солен раствор
1 помала свежа краставица
маслиново масло
сол

Подготовка:
– Руколата исчистете ја и измијте ја убаво. По потреба исечкајте ја.

– Пченката исечете ја на тркалца, а шампињоните на листови. Туната исцедете ја. Краставицата излупете ја и исечкајте ја на мали коцки.

– Сите состојки ставете ги во чинија за сервирање, посолете по вкус, прелијте со маслиново масло и полека измешајте.

– Пред да ја сервирате, оваа салата оставете ја малку да се излади во фрижидер.

Би можело да ве интересира

Јајца Л класа, суџук, пудинг од чоколадо: Што ќе се јаде во охридскиот затвор годинава

Понижување на лекарите и на пациентите – цела ноќ дежурство со една кифличка за вечера

Анита Петровска Рајковиќ

На божиќна забава во Франција, 700 работници на „Ербас“ се затруени со храна

ЕК: Македонија e добро подготвена во делот на безбедноста на храната

СДСМ: Поевтинуваат над 500 производи од 25 категории, го штитиме стандардот на граѓаните

Бектеши: Инфлацијата на храната ќе биде пет отсто до крајот на годината, тоа ви го ветувам

Орце Костов