Полнети тиквици

Од:

Вкусен ручек за само половина час.

Состојки:

4 тиквици
1 лажица маслиново масло
1 главица кромид
1 чешниња лук
400 гр мисиркино месо (мелено)
1 лажичка оригано
сол, црн пипер
2 домати исецкани на коцки

Подготовка:

Загрејте на рерната на 200 степени. Во тавата за печење ставете хартија за печење.

Тиквиците исечете ги на половина а потоа со лажица издлабете ги. Загрејте го маслиново масло и пропржете го кромидот додека не добие златно-жолта боја. Додадете го лукот и месото и пржете 6 до 7 минути. Потоа додадете ги зачините (по вкус), доматите и мешајте додека се крчка уште 2 до 3 минути. Со подготвената смеса наполнете ги тиквиците и печете во рерна 10 до 15 минути.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска