Пилешко филе со шампињони

Од:

Едноставен рецепт. Богат вкус.

Состојки:

4 парчиња пилешки гради
3 лажички брашно
1,5 дцл бело вино
250 гр шампињони
1 сецкан кромид
250 гр домати
Сол, мешан зачин, магдонос
Масло

Подготовка:

Исечете го пилешкото на половина, измијте го, исушете и посолете.

Истркалајте го месото во брашно и испршете го на веќе загреано масло. Додајте вино и оставете го да крчка 10- 15 мин. По потреба може да додате и вода доколку испари виното.

Исецкајте ги печурките и кромидот. Пропржете ги на тивок оган. Кога малку ќе омекнат додате го исецканиот домат. Додајте го магдоносот и оставете да крчка 15тина минути.

Ставете го пилешкото преку сосот од печурки и додате свеж магонос.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска