Пилешко филе со шампињони

Од:

Едноставен рецепт. Богат вкус.

Состојки:

4 парчиња пилешки гради
3 лажички брашно
1,5 дцл бело вино
250 гр шампињони
1 сецкан кромид
250 гр домати
Сол, мешан зачин, магдонос
Масло

Подготовка:

Исечете го пилешкото на половина, измијте го, исушете и посолете.

Истркалајте го месото во брашно и испршете го на веќе загреано масло. Додајте вино и оставете го да крчка 10- 15 мин. По потреба може да додате и вода доколку испари виното.

Исецкајте ги печурките и кромидот. Пропржете ги на тивок оган. Кога малку ќе омекнат додате го исецканиот домат. Додајте го магдоносот и оставете да крчка 15тина минути.

Ставете го пилешкото преку сосот од печурки и додате свеж магонос.

Би можело да ве интересира

Тирамису со малини

Пиперки полнети со сирење

Пилешко со зеленчук

Салата од рукола и туна

Ана Ололовска

Ориентален компир со спанаќ и роти-лепчиња

Ана Ололовска

Брза кремаста торта без печење

Ана Ололовска