Песто од панцета, ф’стаци и магдонос

Од:

Намачкано на крекери или препечен леб, едноставно неодоливо…

Потребно е:
6 тенко исечени парчиња панцета
малку рузмарин
1 китка магдонос
3 чешниња лук
1 рака ф’стаци
1/2 китка босилек
1 лимон
пекорино сирење, изрендано
пармезан, изрендан

Подготовка:
– Парчињата панцета испржете ги со рузмарин во тава на рингла на средна температура додека да станат крцкави.

– Во аван ставете го лукот и листовите магдонос и со кружно движење измелете ги.

– Додадете сок од лимон, а потоа и босилекот и бланшираните и излупени ф’стаци. Повторно убаво истолчете.

– На крај додадете ги изренданите сирења и зачинете со сол и бибер. Измешајте.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска