Печени копани со бело вино и топено сирење

Од:

Потребно е:
5-6 пилешки копани
100 гр топено сирење
1 чаша бело вино
сол
мелена црвена пиперка
соја сос
1 лажиче масло

Подготовка:
– Измијте ги копаните, посолете ги и прелијте ги со соја сос.

– Наредете ги во огноотпорен сад и прелијте ги со бело вино. Поклопете го садот и ставете да се печат во загреана рерна на 200 целзиусови степени. Печете ги додека да омекнат.

– Кратко пред да бидат печени тргнете го капакот и наредете ги парчињата топено сирење. Печете ги додека да поруменат.

Би можело да ве интересира

По пауза од еден ден, повторно се издаваат електорнските рецепти, прекината била врската меѓу „Мој термин“ и Фондот за здравство

Индиски специјалитет: Приготвување компири во песок

Ана Ололовска

Торта „Чоколадно срце“ со три вида чоколадо

Ана Ололовска

Пилешко на кинески начин со зеленчук и нудли

Ана Ололовска

Чоколаден колач со вкус на ментол

Ана Ололовска

Чорба од целер со кнедли

Ана Ололовска