Неактивен вулкан се продава за 55.000 евра

Од:

Неактивен вулкан во Велика Британија се продава по цена од 50.000 фунти (околу 55.000 евра). Земјиштето коешто денес е познато како „Поусбери“ се наоѓа во округот Девон, југозападна Англија.

Според компанијата за недвижности, ова е „ретка можност да се стекнете и да бидете горд сопственик на вулкан“.

Пред околу еден век, местото е користено како каменолом, за градежниот материјал наменет за многу околни зданија во областа.

Би можело да ве интересира

Уште еден Кинез казнет зашто фрлил монети во мотор на авион

Ана Ололовска

Обновата на Триумфалната порта во Палмира ќе чини милион долари

Ана Ололовска

Дали Љубљана станува новата европска туристичка мека?

Татјана Ташкова

„Пат на мелодијата“ во Јапонија

Ана Ололовска

Ирска меѓу најпосакуваните туристички дестинации во 2020 година

Татјана Ташкова

Легендата за Свети Никола се уште е жива во Епинал и на Истокот од Франција

Ана Ололовска