Не донесувајте одлуки со празен стомак

Од:

Носењето важни одлуки со празен стомак може да значи лош избор, посочува ново истражување на научници од шкотскиот Универзитет на Данди.

Истражувањата покажуваат дека гладот значително го менува начинот на кој луѓето носат одлука, предизвикува расеаност и голема е веројатноста човекот да избере не многу поволно решение за одредена ситуација.

Во испитувањето учествувале 50 лица и сите биле тестирани двапати – еднаш „на гладно“ и еднаш кога веќе биле сити. Заклучоците говорат дека гладот ги менува приоритетите во области на интерес, кои воопшто и не се поврзани со храната, како на пример, деловните или лични односи.

Од друга страна, пак, познато е дека не треба да се пазаруваат прехранбени производи на празен стомак, зашто тогаш поголема е веројатноста да купите нешто нездраво за јадење.

Би можело да ве интересира

Во ресторан ставил кадифени мечиња за масите да не зјаат празни

Ана Ололовска

ВИДЕО: Куче-робот носи овци на пасиште

Ана Ололовска

Јапонски тинејџер ја тужи државата околу своето право на видеоигри

Ана Ололовска

Учесник во британскиот „Милионер” го знаеше последното прашање но немаше храброст да го одговори

Ана Ололовска

„Ганс ен роузес“ објавуваат сликовница за деца

Ана Ололовска

Го откажал медениот месец со секс-куклата поради коронавирусот

Ана Ололовска