Најдоброто време за објави на Фејсбук е помеѓу 12 и 16 часот

Доколку сакате да бидете забележани на Фејсбук и вашата објава да има многу коментари и допаѓања, најдоброто време за да ја поставите е помеѓу 12 и 16 часот, покажуваат заклучоците од 10 од 13 истражувања на таа тема.

Најпогодни денови за објава пак, се среда, четврток и петок, кога сите се сѐ порастоварени од обврските и поопууштени. На петокот отпаѓаат во просек 17 отсто од вкупниот неделен број коментари и 16 отсто „лајкови“ и споделувања.

Најдоброто време за објавување слика на Инстаграм, е 14:00 часот.

За Твитер пак, луѓето најмногу интерес покажуваат по работното време, па своите размисли и мудрости тука најдобро е да ги објавуваме меѓу 17 и 18 часот, и тоа во понеделник, вторник и среда.

И Линкд-Ин луѓето го посетуваат по заминувањето од работа и тоа најмногу во вторник, среда и четврток, но не и за викендот.

Би можело да ве интересира

„Фејсбук“ се справи со проблемот при споделување медиа-фајлови

Ана Ололовска

Падна „Инстаграм“, проблеми има и „Фејсбук“

Татјана Ташкова

Фејсбук за три месеци затворил над две милијарди лажни профили

Ана Ололовска

Фејсбук отстрани лажни италијански налози во пресрет на изборите во ЕУ

Фејсбук во Британија забрани пристап на крајно десничарски поединци и организации

Фејсбук без дозвола преземал податоци за имејл адреси од корисниците