Најбесполезните автомобилски додатоци

Од:

Некои автомобилски додатоци, според познавачите, се апсолутно непотребни, но наголемо се рекламираат. Порталот Блиц.бг наведува некои од нив…

За копчето „старт/стоп”, на пример, коешто го пали автомобилот наместо клуч, некои стручни лица сметаат дека ја влошува динамиката на возилото. А, при честа употреба може да доведе и до расипување на стартерот.

Опцијата за отворање на вратите без клуч пак, се покажува покорисна за крадците отколку за сопственикот на автомобилот, оти тој механизам лесно се пробива со смарт-апликација.

Друг таков додаток се нископрофилните гуми. Тоа го влошува нивото на комфор во возилото – таа станува побучна, а секое камче на патот „нè удира” во ’рбетот. Притоа, и возењето е покруто, потешко.

Во оваа листа бесполезности се и проѕирните тавани, коишто според стручните лица, летото го прават потопло, а зиме се покриени со лед и нема никаква корист од нив.

Би можело да ве интересира

Анализа на Форд: Речиси половина Американци уверени дека на електричните автомобили им е потребен бензин

Ана Ололовска

Европски производители на автомобили: Брегзит без договор би имал катастрофални последици

Ана Ололовска

Намалена побарувачката за патнички возила во ЕУ

Ана Ололовска

Визијата станува реалност – Светска премиера на Volkswagen ID.3

Ана Ололовска

Смарт е првиот бренд којшто целосно преминува на електричен погон

Ана Ололовска

Renault – Официјален партнер на филмскиот фестивал „Браќа Манаки”

Ана Ололовска