„Метално проширување“ на камена куќичка од 19. век

Студиото Истабрук Аркитектс, со седиште во Глостер, го заврши проширувањето на камена куќичка од 19 век во Коцволд, Велика Британија.

Проширувањето првенствено значи поголема кујна и трпезарија, како и дополнителна спална и туш кај мезанинот. Обложен целосно во ребрести метални панели, камениот екстериер одговара на изворниот изглед на „колипката“, само е малку одвоен од камената конструкција.

– Внатрешниот изглед на куќата е намерно минималистички, за да го одрази едноставниот изглед на колипка. Сакавме да го нагласиме контрастот со куќа од 19. век, наменета за земјоделците, рече сопственикот на престојувалиштето.

Структурата користи панели со дрвена изолација, а брановидните метални обвивки имаат гарантен рок од најмалку 30 години, без потреба од повторно фарбање.

Температурната изолација на објектот, исто така, е предвидена за да обезбеди пониски трошоци за греење.

Би можело да ве интересира

Шумска куќичка во облик на спирала

Ана Ололовска

Проѕирен базен на покрив од 55-катница во Лондон

Татјана Ташкова

ВИДЕО: Македонски павилјон на Прашкото Квадриенале

Ана Ололовска

Луксузен швајцарски „биткоин“ часовник

Ана Ололовска

Симбиоза на каменот и морето

Ана Ололовска

Куќа со базен на провиден покрив на Малта

Ана Ололовска