Мала удобна урбана куќа

Од:

Комппанијата „Агоу Аркитектс“ проектираше двокатна куќа широка 3,5 и долга дури 17 метри, наменета за млада брачна двојка со едно дете.

Тесната и долга куќа има перфориран челик што помага сончева светлина директно да влезе внатре и сѐ тоа да биде доволно природно. Тоа, меѓу другото, битно ги намалило и трошоците при изградбата, истакнуваат сопствениците.

Првиот кат е семејниот простор кој води кон спалната соба. Двата ката се поврзани со скали од под кои има катче за складирање.

На вториот кат е просторот за детето, исполнет со природна светлина и со доволно простор за игра, спиење и учење.

Би можело да ве интересира

Накитот „Веркстат“ – успешна оригинална дизајнерска приказна

Ана Ололовска

Шумска куќичка во облик на спирала

Ана Ололовска

Проѕирен базен на покрив од 55-катница во Лондон

Татјана Ташкова

ВИДЕО: Македонски павилјон на Прашкото Квадриенале

Ана Ололовска

Луксузен швајцарски „биткоин“ часовник

Ана Ололовска

Симбиоза на каменот и морето

Ана Ололовска