Името Адолф исчезнува во Австрија: Никој не го сака ова име повеќе за своето дете

Од:

Името Адолф во Австрија од крајот на Втората светска војна станува се помалку популарно и речиси целосно исчезнува, покажуваат статистичките податоци.

Во изминатите 33 години, ова име речиси целосно исчезна од листата на имиња во Австрија.

Истражување по повод објавувањето на новиот филм „Име“ во кој брачна двојка сака своето дете да го именува Адолф, покажа дека ова име во Австрија стана несакано.

Додека името Адолф пред околу 70 години беше на врвот на листата на најпопуларните имиња и секогаш меѓу водечките, денес е непожелно.

Во 1984 година, само 11 родители ги крстија своите деца „Адолф“, а минатата година ова име не го искористи никој.
Исто како и во претходната година, само еден пар му го даде името Адолф на своето дете.

Во последните 20 години, само во 1998 и 2003 година, родителите во дури три пати го дадоа името Адолф.

Името Адолф се поврзува со Адолф Хитлер, кој е роден во австрискиот град Браунау.

Би можело да ве интересира

Се развеле три часа по свадбата поради „националистичка“ песна

Ана Ололовска

Не донесувајте одлуки со празен стомак

Ана Ололовска

Пожарникари со воден топ бркале пчели од прозорците на авион

Ана Ололовска

Анкета: Жените што сакаат јога изневеруваат најмногу

Ана Ололовска

Најмногу патуваме со автомобил, најмалку со воз

Ана Ололовска

ВИДЕО: Пренаселеноста и екологијата – причини за крај на цивилизацијата

Ана Ололовска