„Џифони Македонија“ стана член на Европската филмска асоцијација за деца

Од:

Фестивалот за млади „Џифони Македонија“ преку Агенцијата за филм на Република Македонија официјално стана член на Европската филмска асоцијација за деца ECFA (European Children’s Film Association), придружувајќи се на повеќе од 60 компаниии и организации од 23 земји од светот.

ECFA се залага за високолвалитетна продукција на филмови наменети за деца и млади и има за цел да ги запознае децата со магијата на филмот, истовремено нудејќи можности за промоција на нови модели на соработка меѓу европските членки во полето на продукцијата, фестивалите, дистрибуцијата, киноприкажувањето и филмската едукација.

Од своите почетоци, ECFA организира бројни работилници, состаноци и настани со цел промоција и поттикнување на развојот на продукцијата на европските филмови за деца и млади.

Би можело да ве интересира

„Летото кога научив да летам“, „Враќање во тие денови“ и „Смена“ – најдобри играни филмови според жирито на „Џифони“

Дванаесет млади од Македонија ќе учествуваат на 45. фестивал „Џифони Искуство“

Ана Ололовска

Претставување на 45. фестивал „Џифони искуство“

Ана Ололовска

Завршна вечер на „Џифони Македонија“

Ана Ололовска

Храмот на италијанската опера „Сан Карло“ со омаж за Карузо во МНТ

Ана Ололовска

„Џифони Македонија“ со двојно поголем број учесници

Ана Ололовска