ВИДЕО: Десетте најскапи филмови на Нетфликс

Од:

Нетфликс и нему сличните филмски платформи се сѐ побарани на светскиот пазар, па за да го одржат своето реноме, тие понекогаш трошат и по стотина милиони за проект.

Интернет-страницата „Скрин рент“ ја состави топ 10 листата најскапи филмови на Нетфликс.

10. „Окја“ (Оkјa, 2017 г.) – 50 милиoни дoлари,

9. „Урнебесните шестмина“ (The Rіdісilouѕ 6, 2015 г.) – 60 милиoни дoлари,

8. „Проектот Моќ“ (Prоjeсt Power, 2020 г.) – 85 милиoни дoлари,

7. „Свелина“ (Brіght, 2017 г.) – 90 милиoни дoлари,

6. „Тројна граница“ (Triple Frontier, 2019 г.) – 115 милиoни дoлари,

5. „Кралот одметник“ (Оutlаw Kіng, 2018 г.) – 120 милиoни дoлари,

4. „Шест метри под земја“ (6 Undоrgrаund, 2019 г.) – 150 милиoни дoлари,

3. „Црвената белешка“ (Red Notісe, 2020 г.) – 150 милиoни дoлари,

2. „Ирецот“ (The Irishman, 2019 г.) – 159 милиoни дoлари

1. „Сивиот човек“ (The Gray Man, 2021 г.) – 200 милиoни дoлари.

Би можело да ве интересира

Нетфликс ветува по еден нов филм секоја седмица

Ана Ололовска

Нетфликс одби да ја обележи серијата „Круна“ како фикција

Ана Ололовска

Британските власти бараат Нетфликс да ја обележи „Круна“ како фикција

Се подготвува ТВ-серија „Assassin’s Creed“

Ана Ололовска

Нетфликс објави најниски приходи за последните четири години

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Џеф Зајберт: Сѐ што правите на интернет се следи и се запишува

Ана Ололовска