Дениција и Давид најчести имиња во 2019 година

Од:

Дениција е најчестото женско, а Давид најчестото машко име што граѓаните во земјава им го давале на своите новородени деца во текот на оваа година.

Според податоците на Управата за водење матични книги, меѓу најчестите имиња во 2019 година кај новородените женски бебиња се Михаела, Јана и Катерина, додека кај машките деца најчести имиња се Михаил, Стефан, Калин и Муса.

Како специфични имиња што родителите изминатава година им ги даваа на своите новороденчиња се Калија, Атанасија, Алиса, Лана, Ирис, Јоана, Доротеј, Дарин, Тео, Исак…

Според статистиката, најчести женски имиња во 2018 година биле Софија, Ана, Марија, Сара, Јована, Бисера, Мила, Инара и Ема, а најчести машки имиња Михаил, Петар, Дамјан, Марко, Лука, Давид, Матеј и Стефан.

Би можело да ве интересира

Повеќе од 12 милиони деца во Нигерија не одат во училиште поради страв од киднапирање

А1он

Тинејџери си ги тужат родителите затоа што не ги пуштаат да се вакцинираат

Жарко Настоски

Филипче: И децата без здравствено осигурување или матичен лекар ќе може да се вакцинираат

Жарко Настоски

Болните деца во Гевгелија се негативни на Ковид-19, ќе се испитува што ја предизвикало инфекцијата

Педесет деца и бебиња од Гевгелија заболеле од мистериозна респираторна инфекција

Жарко Настоски

Милиони деца во светот се загрозени, не можат да примат редовни вакцини поради пандемијата

Жарко Настоски