Четврти Светски хуманитарен пикник во Градски парк

Од:

Хуманитарен Светски пикник ќе се одржува денеска од пладне во Градскиот парк каде што со своја оригинална и традиционална храна ќе се претстават Австрија, Белгија, Велика Британија, Германија, Грција, Италија, Шпанија, Холандија, САД, Словенија, Турција и Швајцарија.

Организатори на четвртиот Светски пикник се Стопанската комора на Македонија и Советот на странски инвеститори. На неформалниот настан, со многу музика и забавни содржини, посетителите имаат можност да вкусат карактеристични рецепти од различни земји од каде што има инвеститори во земјава. Собраните средства ќе бидат донирани во хуманитарни цели.

– Хуманитарната димензија на овој настан ја покажува цврстата определба на странските инвеститори да бидат пример за општествено одговорно и грижливо работење. По успешната организација на Светскиот пикник во претходните три години, продолжуваме да ја одржуваме оваа благородна идеја, со цел промовирање на позитивните ефекти на странските инвеститори врз националната економија, по пат на неформално дружење, преку претставување на културата на земјите од каде што потекнуваат, нивната традиционална храна, како и другите културни обележја, соопшти Стопанската комора на Македонија.

Би можело да ве интересира

Деветчлено семејство бара помош за обнова на куќата што изгоре во пожар

Ана Ололовска

Хуманитарна акција „Донирај го својот труд – вложи го во детска насмевка“

Ана Ололовска

Уште една победа на хуманоста и човечноста – собрани средствата за операција на Слободан Попов – Цобе

Ана Ололовска

Потребни донации за Слободан Попов, кој има напредна фаза на рак на колк и треба да оди на операција во Солун, отворени телефонски броеви и сметки

Ана Ололовска

Е.Д.Е.Н. подели близу 700 вегански оброци на загрозени лица во Скопје

Ана Ололовска

Хуманитарна акција на Црвен крст „Заедно каде е потребно“

Ана Ололовска