Без китење елка во Охридското Езеро, нуркачите од под вода посакаа среќна Нова 2021 година

Од:

Коронавирусот ја прекина и веќе воспоставената традиција на новогодишно китење елка во водите на Охридското Езеро.

Оваа година поради ситуацијата наметната со коронавирусот нуркачите од Клубот за подводни активности – Охрид и Нуркачкиот клуб „Амфора“ со малку видоизменета агенда посакаа среќна Нова 2021 година.

Поделени во групи од по тројца-четворица нуркачи, слично на протоколите за дистанца, тие нуркаа на три различни локации кај Заливот на Коските, кај Трпејца и кај изворите на Црн Дрим кај Свети Наум и на тој начин на сите граѓани им ја честитаа Новата година.

Честитката ја упатија посебно и на децата со ретки болести со желба за подобро здравје и лесно надминување на потешкотиите.

Би можело да ве интересира

На „Тајмс сквер“ повторно ќе се слави Нова година

Ана Ололовска

„Амфора“: Безмилосно се изловува охридската пастрмка во време на мрест и строга забрана за риболов

Ана Ололовска

Фејсбук: Преку Ватсап разменети 1,4 милијарди пораки и повици за Нова година

Ана Ололовска

ВИДЕО: Во Струга и Куманово со огномети се дочека 2021 година

Кристијан Ландов

ВИДЕО: Со огномети, Скопје ја дочека Новата година

Кристијан Ландов

ВИДЕО: Огномети од целиот свет на пречекот на Новата година

Жарко Настоски