АУЕ – ФОН организираше донација на книги за СОС Детско Село

Од:

Американскиот универзитет на Европа – ФОН заедно со издавачките куќи „Литература“, „Тримакс“ и „The English Centrе“ донираа книги и школски прибор на СОС Детско Село. Со донацијата се збогатува фондот на библиотеката во СОС Детско Село со нова литература на македонски и англиски јазик, прилагодена на возраста на децата без родители и родителска грижа.

dobivaj vesti na viber

Оваа активност произлегува од идејата на Американскиот универзитет на Европа -ФОН за пополнување на времето на децата со квалитетни едукативни активности во текот на летниот распуст, имајќи го предвид фактот дека читањето на книги од најрана возраст ги подобрува когнитивните способности кај дечињата, ја будат нивната креативност и ја зголемуваат љубопитноста, со што стануваат помудри и подготвени за различни предизвици во животот.

Донацијата на книги е организирана по повод одбележувањето на 23 јуни, денот на Херман Гмајнер, основачот на СОС Детските Села.
Покрај донацијата на книги, Американскиот универзитет на Европа – ФОН со дел од наставниот кадар од Факултетот за дизајн и мултимедија организираше и детска работилница, во чии рамки дечињата од СОС Детско Село имаа можност да гледаат кратки анимирани и инспиративни цртани филмови, да се дружат, забавуваат и креативно да се изразат преку цртежи.

ПР текст

Би можело да ве интересира

Интервју со ракометарот Гоце Георгиевски: АЕУ – ФОН за мене е избор број 1 затоа што универзитетот ги нуди најсовремените услови за студирање во нашата земја

Ана Ололовска

Со пожртвуваност и упорност до загарантиран успех!

Со Еразмус+ до европско образование

Ана Ололовска

Интервју со Национална директорка на СОС Детско село Јулијана Гапо

Професионална ориентација – Клучни фактори при изборот на факултет

Ана Ололовска

АУЕ-ФОН на свечена церемонија ги додели дипломите на студентите од прв и втор циклус на студии