ФОТО: Архитектура која ја поместува човековата перцепција

Од:

Објектот изгледа како погоден од некоја просторно временска катастрофа, но од друга страна скромната и минималистичка куќа е исполнета со празнини од чуден облик, кои го спојуваат просторот во ентериерот и овозможуваат осветлување на екстериерот.

Геометрија 1

Куќата дело на Јусуке Карасаве на прв поглед делува нормално со основната структура на коцка на сите страни, опкружена со дрвени приоди, се додека не почнете да ги забележувате чудните прозорци кои го привлекуваат погледот во внатрешноста на објектот.

Геометрија 3

Меѓу просториите се наоѓаа необична геометрија и неочекувани, врамени погледи, кои се формирани како помеѓу собите, така и кон надворешниот пејзаж.

Геометрија 6

Благодарение на визуелната интервенција постојат безброј нови начини на кои може да се гледа на овој дом.

Геометрија 5

Едноставните дрвени подови го насочуваат вниманието на белите ѕидови и тавани, вратите и скалите, додека сите заедно имаат улога на позадина во натприродната меѓусебна комбинација на цврсти елементи и геометриски празнини.

Би можело да ве интересира

Накитот „Веркстат“ – успешна оригинална дизајнерска приказна

Ана Ололовска

Шумска куќичка во облик на спирала

Ана Ололовска

Проѕирен базен на покрив од 55-катница во Лондон

Татјана Ташкова

ВИДЕО: Македонски павилјон на Прашкото Квадриенале

Ана Ололовска

Луксузен швајцарски „биткоин“ часовник

Ана Ололовска

Симбиоза на каменот и морето

Ана Ололовска

Leave a Comment

3 × 1 =