Архитектите го „оживуваат“ Минас Тирит од „Господарот на прстените“

Група љубители на книгите и филмовите „Господарот на прстените“ сакаат да го изградат Толкиновиот измислен град Минас Тирит.

Тимот амбициозни архитекти и градежни инженери покрена кампања за собирање средства за изградба на овој град од бајките.

– Сакаме да поделиме љубовта кон Толкиновиот труд и да предизвикаме современа перцепција на архитектурата. Веруваме дека со изградбата на Минас Тирита можеме не само да создадеме единствена туристичка атракција, туку и да направиме убаво место за живот и работа, рече Џонатан Вилсон, лидерот на кампањата.

Групата планира да собере околу 2,9 милијарди долари за покривање на трошоците за купување на земјиштето, изградба на градот и одржување се до 2053 година.

Најголемите донатори (оние кои донираат повеќе од 150.000 долари) можат да бидат прогласени за лорд или дама од Минас Тирита и да добијат „ексклузивен пристап до сите делови на градот, вклучувајќи ги и приватните резиденции“.

Би можело да ве интересира

Што ако останете без пасошот во странство?

Куќа за еден долар близу езерото Комо

Ана Ололовска

Дубаи воведе бесплатна дозвола за купување алкохол

Ана Ололовска

Тиркизното езеро својата убава боја ја добива од отпад

Ана Ололовска

Се продава „рајскиот остров“ на Пабло Ескобар

Ана Ололовска

Улицата на „црвените фенери“ во Амстердам на друга локација

Ана Ололовска

Leave a Comment

seventeen − 5 =