(ВИДЕО) Ромски организации: Повеќе вработувања, за поголема вклученост на Ромите

Вработувањето на Ромите и понатаму останува еден од најаважните проблеми на кој треба да работи, ако сакаме да имаме успешно интегрирање на ова етничка заедница во државата, порачаа претствници на граѓанскиот сектор, на одбележувањето на 8-ми април Светскиот ден на Ромите. Добивај вести на вибер Суад Скендери од организацијата „Ромалитико“, … Continue reading (ВИДЕО) Ромски организации: Повеќе вработувања, за поголема вклученост на Ромите