Железничка линија Скопје-Солун-Скопје од 15 месецов

Од:

Железници на РСМ Транспорт информираат дека од 15. месецов се воведува тарифска понуда City Star за повратно патување на релација Скопје-Солун-Скопје.

Во објавата на веб страницата на железничкото претпријатие е наведено дека цена на чинење на возниот билетот е во зависност од бројот на патници кои патуваат заедно, но најмногу пет возрасни лица и едно дете.

Билетите може да се извадат на патничка благајна во станица Скопје и на патничка благајна во станица Солун.

Ако групата ја сочинуваат пет возрасни патници, билетот за еден патник ќе изнесува 13,5 евра или 836 денари. Во случај кога групата ја сочинуваат пет возрасни патници и едно дете, билетот за еден патник ќе изнесува 12,20 евра или 756 денари, информираат од МЖ Транспорт.

Би можело да ве интересира

За 2020 година ќе се распределат 1.440 годишни и 2.280 месечни транспортни дозволи

ТАВ ќе ги проширува аеродромите во Скопје и Охрид, за 10 години четири пати повеќе патници

Ана Ололовска

Електронски систем за наплата на сите патарини со 13,7 милиони евра

Ана Ололовска

Авионскиот превоз со најголем раст на патници и стока

Ана Ололовска

Намален бројот на патници со автобуси во второто тримесечје од годинава

Ана Ололовска

За празникот автобусите ќе сообраќаат според неделен возен ред