Зголемување на капиталот на Халк Осигурување АД Скопје

Од:

Халк Осигурување АД Скопје е брзорастечка осигурителна компанија, која се постави меѓу најуспешните компании на пазарот за неживотно осигурување.

dobivaj vesti na viber

Со нови перспективи Халк Осигурување АД Скопје гради сигурна иднина за клиентите, како и за вработените.

Во контекст на горенаведеното, на 20.10.2021 година се реализираше седмата емисија на хартии од вредност на Халк Осигурување АД Скопје, со вкупна вредност на емисијата од 3.000.000,00 евра, односно 184.953.000,00 денари. Апсолутната вредност на основната главнина по реализацијата на емисијата на хартии од вредност е во висина од 15.500.000,00 евра, со состојба на основната главнина по реализацијата.

Со реализацијата на седмата емисија на хартии од вредност, Халк Осигурување АД Скопје уште еднаш потврдува и говори дека успешно чекори кон целта да биде една од најголемите и најуспешни осигурителни компании на пазарот. Халк Осигурување АД Скопје останува посветена на раст и развој.

ПР Текст

Би можело да ве интересира

Осигуреник наплатил 308.000 евра штета за осигуран имот

Ана Ололовска

АСО: Продажбата на полиси достигна 122 милиони евра, осигурувањето порасна за 18 отсто

Ана Ололовска

Исплатени 47 милиони евра за неживотно осигурување

Ана Ололовска

АСО: За 83 отсто зголемен бројот на претставки решени во корист на осигуреници

Ана Ололовска

Бројот на исплатени штети зголемен за 15 проценти, осигуреници наплатиле 31,5 милиони евра

Ана Ололовска

Осигурителните компании платиле 10,2 милиона евра провизии за продажбата на своите посредници

Ана Ололовска