Зголемен прометот во трговијата на мало

Од:

Зголемен е прометот во трговијата на мало, соопшти Државниот завод за статистика.

Во јуни годинава во споредба со јуни 2018, зголемување на прометот е забележано во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун (номинално за 8,8 отсто, а реално за 7,8 проценти) и со непрехранбени продукти, освен гориво (номинално за 5,7, а реално за 5,6 отсто).

Во трговијата на мало со автомобилски горива, прометот е номинално намален за 3,7 отсто, додека реално е зголемен за 1,1 процент.

Би можело да ве интересира

Трговската размена на земјава лани 16,6 милијарди долари

Драган Поповски

„Економист“: Македонија на 77 место од 167 држави, во категоријата „хибридни режими“

А1он

Третина од домаќинствата имаат проблем со навремено плаќање на режиските трошоци

Ана Ололовска

Потрошени 675 илјади евра за новогодишно украсување низ земјава

Ана Ололовска

Западниот Балкан старее, младите мигрираат поради економски причини, но и поради корупцијата

Ана Ололовска

Истражување: Еден процент од граѓаните можат да купат стан, 12% немаат ниту за храна

Ана Ололовска