Почнува реконструкција на патот кој Македонска Каменица ја спојува Рудник Саса

Од:

Претседателот на СДСМ и мандатар за составување на Влада на Република Северна Македонија – Зоран Заев, денес имаше повеќе теренски активности во Македонска Каменица.

Меѓудругото Заев присуствуваше на отпочнувањето на целосна реконструкција на R1210 од Македонска Каменица кон рудникот Саса во должина од 10 километри.

Проектот е вреден 2,27 милиони евра кои се обезбедени преку ЕБДР. Минатата година е завршена комплетната проектна документација а од денес се пристапува кон комплетно санирање на патот кој не е реконструиран повеќе од 40 години. Дополнително ќе се работи и на изградба на придружни елементи (банкини, одводни канали и слично).

Ова е еден од капиталните проекти во источна Македонија, кои заедно со реконструкцијата на делот Крупиште, Узем-рудник Тораница и овој пат ја комплетираат главната патна инфраструктура во овој регион.

Би можело да ве интересира

Умерен сообраќај по суви коловози

Ана Ололовска

АД „МЕПСО“ вложува 3,18 милиони евра во реконструкција на ТС „Битола 2“

Ана Ололовска

Состојба на патиштата

Ана Ололовска

Состојба на патишта

Ана Ололовска

Состојба на патиштата

Ана Ололовска

Времен режим на сообрќај поради асфалтирање на регионалниот патен правец М.Каменица – Саса

Ана Ололовска