Во Штип „DigiGirlz“ караванот на Мајкрсофт Македонија

Од:

Во просториите на Кампус 2, Факултет за информатика при УГД, Штип денеска ќе се одржи „DigiGirlz“, настан во организација на Мајкрсофт Македонија, чија цел е да се инспирираат, едуцираат и поддржат девојки кои сакаат бидат дел од IT светот и СТЕМ професиите.

Како што е најавено, на настанот ќе се обратат Цвета Мартиновска Банде, деканка на Факултет за информатика при УГД, Елисавета Нојковска,Регионален маркетинг менаџер за модерното работно место за 24 држави.

На присутните ќе им се обрати и Ирена Ивановска, раководителка на ИТ про одделот во СЕМОС, Нина Николиќ, координаторка на Swiss EP, проект на швајцарската Влада за поддршка на претприемништвото во Македонија, Ивана Станковиќ, менаџерка за инвестиции на South Central Ventures, Моника Ризовска , менаџерка на Cosmic Development, Јана Клопчевска, доцентка на Технолошко – металуршкиот факултет и Марија Мелкова,претставничка од Microsoft.

Овој настан е дел од караванот на Мајкрсофт Македонија, кој покрај Штип, се одржува и во Скопје, Тетово и Битола.

Би можело да ве интересира

Македонски ученици освоија три бронзени медали на Интернационалната олимпијада по информатика

Ана Ололовска

Бронзен медал за македонските млади информатичари на Европската јуниорска олимпијада по информатика одржана онлајн во Грузија

Ана Ололовска

Два освоени медала на 13. Јуниорска балканска олимпијада по информатика

Ана Ололовска

Балканска олимпијада во информатика во Скопје

Ана Ололовска

„DigiGirlz“ – можности девојките да станат дел од ИТ-светот

Ана Ололовска

Државен натпревар „Прва лего лига“ во Штип

Ана Ололовска