Во март целата потрошена електрична енергија била од домашно производство

Од:

Според податоците на Државниот завод за статистика, во март 2023 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 629 636 МWh електрична енергија, 34.556 мил. нм3 природен гас, 446 502 тон јаглен и 104 814 тони нафтени продукти.

Бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија е целосно обезбедена од бруто-домашното производство на електрична енергија, додека 99.7 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија.

Би можело да ве интересира

Битиќи: Цената на струјата се регулира не само со стапката на ДДВ, туку и со други одлучувачки параметри

Ана Ололовска

Струјата нема да поскапи, а може и да се намали уверува Бектеши

Анита Петровска Рајковиќ

Дали ќе имаме евтина дневна тарифа за струјата зависи од калкулациите на РКЕ

Неколку скопски села утре без струја

Ана Ололовска

Неколку скопски населби и села утре изутрина без струја

Ана Ололовска

Без струја утре делот околу поранешна „Алумина“

Ана Ололовска