Владата дава државно земјиште во Свети Николе под долготраен закуп за сончеви централи

Од:

Владата денеска на седница донесе шест одлуки за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште сопственост на Република Северна Македонија во атарот на Општина Свети Николе.

Како што се наведува во соопштението од владината прес-служба, одлуката се однесува на изградбата на електроцентрали за производство на електрична енергија од обновливи извори на енергија, односно за изградба на фотонапонски електрични централи.

Би можело да ве интересира

Министерството на Груби е најзатворена институција, покажа истражувањето за Индексот за отвореност

Орце Костов

Зеќири ќе поднесе жалба на пресудата: Спроведував умисла на владата и Битиќи

Александар Тодески

Маж кој се претставувал како полициски инспектор сакал да измами седум семејства од Свети Николе

Горан Наумовски

Владата одобри исплата на платите во јавниот сектор согласно Општиот колективен договор

Владата донесе одлука за давање на согласност за продолжување на Европскиот АТМ доброволен солидарен фонд за поддршка на Украина и Молдавија

Горан Наумовски

Владата ќе ги спасува Железници од банкрот: Ќе купи нови акции вредни 15,6 милиони евра

Орце Костов