Три милиони денари од државата за првата фаза од санирањето на каналот во Сингелиќ

Од:

Министерството за локална самоуправа со три милиони денари ќе ја финансира првата фаза од санирањето на каналот во Сингелиќ, активност што е приоритет број еден за граѓаните на оваа населено место, рече денеска министерот за локална самоуправа, Сухејл Фазлиу.

На средбата со градоначалникот на Општина Гази Баба, Борис Георгиевски на која присуствуваше и директорот на Бирото за регионален развој, Рамиз Реџепи, Фазлиу ја истакна потребата за тесна соработка на општините со Министерството и на општините со месните заедници. Воедно ја нагласи политиката за рамномерен регионален развој како предуслов за намалување на разликите меѓу општините и населените места кои се изразени, како што напомена, особено меѓу градските и руралните општини, како и меѓу селата.

-Ние сме подготвени со средства од Министерството да помогнеме за реализација на проектите кои се иницираат од граѓаните, а во овој поглед треба да се искористат и можностите со квалитетни проекти кои ќе произлезат како приоритети од граѓаните, да најдат финансиска поддршка од домашни и од европски фондови, рече Фазлиу

Градоначалникот на општина Гази Баба го запозна министерот Фазлиу со активностите и проектите кои се реализирани досега, а кои се однесуваа на инвестициите во инфраструктура, отворање нови капацитети за работа и изградбата на патишта и други активности. Тој особено се задржа на проектот за изградбата на нов објект за општина Гази Баба што се очекува да се реализира во јавно-приватно партнерство, а ги истакна и неколкуте значајни активности во населеното место Сингелиќ, каде за кратко време ќе почне бетонирањето на земниот канал во должина од околу 300 метри.

Министерот Фазлиу, во придружба на претседателот Георгиевски, ја посети и меснатата заедница „Алија Авдовиќ” која сега си доби нов реконструиран објект и има услови за работа за месната заедница, за Канцеларијата за водење на матичните книги и Полициска станица.

Би можело да ве интересира

Левица: Дивоградбите во Гази Баба недопирливи веќе два мандати

Ученици од Гази Баба за излет до паркот во Гази Баба платиле по 250 денари за автобус: Колку чини една школска екскурзија

Орце Костов

Возачите минуваат на среќа: 26 дена нема сигнализација на најфрекфентниот железничкиот премин во Хиподром

Орце Костов

Тројца ученици се истепале во Гази Баба

Родителите од Гази Баба до Шаќири: Ќе го блокираме автопатот, регионалниот пат, а ќе поставиме и шатори пред МОН

Орце Костов

Протест, блокади и бојкот-родителите на учениците од „Његош“ му се заканија на министерот Шаќири