Тензично и без епилог средбата на прилепските дуќанџии со градоначалникот

Од:

Неуспешен обид да се надмине конфликтот меѓу прилепските дуќанџии и УЈП.

Најголем дел од дуќанџиите нездоволни ја напуштиле средбата. Директорот на УЈП не дошол , а присутни биле градоначалникот Марјан Ристески и пратеникот Димитар Стевананџија.

Основни барања на дуќанџиите биле:

-Да се намалат казните по секој основ.

-Да се вратат во сила, законските прописи за казни од 2004 год.

-Да се казнат сите инспектори од УЈП кои изминатиот период некоректно и непрофесионално ја вршеле функцијата.

Градоначалникот рекол дека малку може да стори, а пратеникот Стеванџија рекол дека на писмено ќе ги достави нивните барања до надлежните.

Впечаток на присутните дуќанџии е дека, се нема слух за нивните барања и проблеми, и се плашат дека политиката на огромни казни ќе продолжи !

Средбата поминала тензично, на моменти со викање и пцовки упатени кон функционерите од власта.

Неизвесно е кој ќе биде следниот чекор на прилепските дуќанџии.

 

Би можело да ве интересира

УЈП го следи случајот со текстилната фабрика „Баргала“, контролата е при крај

Ана Ололовска

Лукаревска: Изречени се повеќе од 400 глоби за неиздавање фискални сметки

Ана Ололовска

УЈП правела техничко доусогласување, ќе се исплатат и останатите средства од „Мој ДДВ“ за првото тримесечје

Ана Ололовска

Државната помош за февруари и март ја злоупотребиле 181 работодавач, не дале плати на 753 вработени

Ана Ололовска

На 31 мај истекува рокот за потврда или корекција на даночни пријави

Барањето за исплата на плати за февруари и март поставено на платформата на УЈП, работодавачите до 30 април да го поднесат на е-даноци

Ана Ололовска

2 comments

СИГМА 10/06/2012 - 07:14 at 07:14

Е па пак гласајте за коњи……..мислам споменици,лавови,шмизли,жални врби,бродови.

Reply
Gajver 10/06/2012 - 18:27 at 18:27

Пак да гласате за нив. Следниот пат и кожата од грбот да ви ја соголат.

Reply

Leave a Comment

thirteen + thirteen =