Светска банка ќе го презентира полугодишниот извештај за земјите од Западен Балкан

Од:

Светска банка денеска ќе го презентира полугодишниот економски извештај за земјите од Западен Балкан.

Ова е 15-то издание од серијата извештаи за состојбата на економиите во земјите од Западен Балкан – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македонија, Црна Гора и Србија.

Во Скопје, извештајот ќе го претстават Галина Андронова Винчелете, менаџер на секторот за макроекономија, трговија и инвестиции во Светска банка, Сања Маџаревиќ – Шујстер, виш економист за Западен Балкан и Бојан Шимбов, економист од Канцеларијата на Светска банка во Скопје.

Би можело да ве интересира

Според индексот на економски слободи, Северна Македонија најдобро позиционирана во регионот

Ана Ололовска

Анѓушев: Екомијата стабилизирана, рејтинг агенциите потврдуваат дека запловила во мирни води

Ана Ололовска

МФ: „Стандард и Пурс“ повторно го потврди стабилниот кредитен рејтинг на Република Северна Македонија

Ана Ололовска

Бектеши: Штетата од забраната за извоз на компири и мед во Косово е речиси нула

Ана Ололовска

Студија: Една четвртина од македонските туристи во странство плаќаат со картичка

Ана Ололовска

Бектеши испрати писмо до Шаља, очекува деновиве повлекување на забраната за извоз

Ана Ололовска