Стопанската комора на Македонија формира Кризен штаб

Од:

Стопанската комора на Македонија формира Кризен штаб што ќе функционира додека трае вонредната состојба во земјава воведена поради коронавирусот.

Целта е, како што соопшти, уште поголема поддршка на компаниите преку обезбедување континуирана достапност на информации и преземање активности за полесно пребродување на кризната ситуација.

– На интернет страницата на Стопанската комора на Македонија компаниите можат да најдат бројни корисни информации важни за оперативното работење во тековните околности, информации за уредби, одлуки и препораки усвоени од Владата и други надлежни органи, интерни информации со прашања кои ги покренуваат компании-членки и информации од регионот, особено од Коморскиот инвестициски форум. На интернет страницата на Стопанската комора на Македонија ќе бидат наведени и дежурни контакт лица со контакт информации, стои во соопштението.

Би можело да ве интересира

Стопанска комора: Попречено обезбедувањето на некои суровини од регионот, продолжува и застојот на транспортот во Турција

Ана Ололовска

Стопанска комора: Влезот во НАТО отвора голема перспектива за македонската економија

Ана Ололовска

Стопанска комора: Компаниите да помогнат во борбата против коронавирусот согласно можностите

Ана Ололовска

Стопанска комора: Активно се бара решение за застојот на српско-македонската граница

Ана Ололовска

Стопанска комора: Надлежните да кажат како компаниите ќе работат втора смена за викенд кога забраната за движење почнува во 16 часот

Ана Ололовска

Јовановски: Странските инвеститори во државава преземаат мерки за да нема отпуштање од работа

А1он