Стопанска банка продолжува со извршување на редовните банкарски активности

Од:

Стопанска банка ад Скопје денеска соопшти дека како независно правно лице кое работи во рамки на македонската законска регулатива целосно почитувајќи ги мерките на Народната банка на РМ, продолжува со извршување на редовните банкарски активности, при што сигурноста и стабилноста на депозитите останува на највисоко ниво.

– Високата капитална и ликвидносна позиција на Банката, која е изградена во досегашниот период како гарант на сигурноста и стабилноста на Банката, ќе биде зајакната со најавената одлука за зголемување на капиталот за дополнителни 35 милиони евра. Со тоа Банката продолжува да биде еден од основните столбови на банкарскиот систем и економијата во земјата, се вели во соопштението.

Би можело да ве интересира

Депозитите растат и во услови на криза, шалтерите и експозитурите ќе останат уште долго време

А1он

Депозитите во бугарските банки достигнуваат 100 милијарди лева

А1он

Во банки и штедилници ќе може и со пасош и потврда од МВР дека е поднесено барање за лична карта

Ана Ололовска

Шпаркасе Банка Македонија и Охридска банка споени во една банка

Ана Ололовска

Картиците ќе бидат минато: Доволно е само да се застане пред банкоматите

Ана Ололовска

НБ-МБА: Банкарскиот сектор е јавно добро од интерес на целото општество и тука нема мето за шпекулации

Ана Ололовска

Leave a Comment

15 + 20 =