ССК и Македонскиот полициски синдикат заеднички против сивата економија

Од:

Создавање платформа за заедничко дејствување и заеднички настап пред релевантните институции, е целта на Договорот за соработка што го потпишаа денеска Сојузот на стопански комори на Македонија и Македонскиот полициски синдикат – Скопје.

Како што беше речено на прес-конференцијата по овој повод, соработката ќе стави акцент посебен на воспоставувањето систем за владеење на правото и сузбивање на сивата економија.

– По примерот на европските земји, деловната заедница обединета во ССК, ја зацврстува соработката со Македонскиот полициски синдикат. Бројни се полињата за заедничко делување. Нашите заложби ќе бидат насочени кон воспоставување систем за владеење на правото и сузбивање на сивата економија. Институционално ќе дејствуваме заеднички за унапредување на демократските процеси, рече потпретседателот на Сојузот, Драган Митковски.

Тој се осврна и на општествената одговорност, напоменувајќи дека компаниите на овој сегмент посветуваат големо внимание посебно сега, во услови на криза, кога конкретно за полициските службеници обезбедија заштитни средства.

Според претседателот на Македонскиот полициски синдикат, Марјан Кицев, соработката со ССК почнува со фокус на владеење на правото и унапредување на демократските процеси.

-Очекуваме нашата соработка да поттикне крупни општествени промени и да пример за успешност, вреднуван од институциите, истакна Кицев.

Би можело да ве интересира

Никола Рибароски избран за претседател на Комората на друштва за геодетски работи

Ана Ололовска

ССК испорача 15 мерки за опстанок на работните места и претпријатијата

Ана Ололовска

Арсовска: Потребен е функционален систем и меритократија за излез од кризата

Ана Ололовска

Нов дигитален македонски туристички водич

Ана Ололовска

ССК: Без соодветни мерки за поддршка, рентакар секторот пред целосен колапс

Ана Ололовска

Сојузот на стопански комори и Занаетчиска комора здружено ќе настапуваат за подобри услови

Ана Ололовска