СДСМ: Парите назад кај граѓаните е реален концепт, само со Мој ДДВ се враќаат 3 милиони евра

Од:

„Политиките и мерките на СДСМ кои се насочени кон враќање на парите назад кај граѓаните ги даваат своите резултати.

Во таа насока е и мерката МојДДВ, преку која 15% од данокот на додадена вредност, кој го плаќаат граѓаните, се враќа назад, во нивниот буџет.

Исплатата на првите парични средства од мерката Мој ДДВ е во тек. 186 милиони денари или над 3 милиони евра, се враќаат назад на сметките кај граѓаните кои скенирале сметки за периодот јули август и септември оваа година.

Успешноста на мерката МојДДВ, се гледа и во тоа што граѓаните не само што добиваат денар плус на својата сметка, туку тие се и даночни инспектори и директно помагаат во сузбивање на сивата економија“, велат од СДСМ.

„Мерката МојДДВ е само еден од начините преку кој државата покажува вистинска грижа за граѓаните и се повеќе пари завршуваат во нивниот семеен буџет.

Концептот Парите назад кај граѓаните е реален и дава видливи резултати.

Како одговорна партија, продолжуваме со мерките што обезбедуваат економски раст и повеќе пари во секое семејство, кај секој граѓанин“, соопштуваат од СДСМ.

Би можело да ве интересира

Калеска-Ванчева: Нема суштинска разлика во новиот предлог закон за јавно обвинителство

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Калеска – Ванчева: Со новиот Закон за извршување, износот од 1/3, се намалува на 1/5 од просечните примања

Ана Ололовска

СДСМ: Мизрахи призна дека ВМРО-ДПМНЕ го остави Заводот во Демир Капија да пропаѓа

Ана Ололовска

СДСМ: Успешните политики во земјоделството продолжуваат, земјоделците да аплицираат за мерките што им се на располагање

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Прентовиќ: Мерките на СДСМ во земјоделството продолжуваат во интерес на сите земјоделци

Ана Ололовска

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да се избори за повисоки плати и пензии, со СДСМ платите растат многу побрзо

Ана Ололовска