СДСМ: Државата за првпат враќа пари директно кај граѓаните

Од:

„Со мерката „Мој ДДВ“ за прв пат државата им враќа пари на граѓаните, односно за секој денар платен ДДВ, на крајот на годината на граѓанинот му се враќа 15 отсто директно на неговата сметка.

На крајот од секоја година кај граѓаните ќе се вратат околу 50 милиони евра.

За само две години Владата предводена од СДСМ реализира низа мерки кои обезбедуваат повеќе пари во секое смејство.

Растот на минималната плата од 9.000 денари на 12.500 денари, растот на просечната плата за над 2000 денари, а пензиите над 800 денари, растот на социјалната помош за 300 отсто или од 3000 на 10.500 денари се дел од мерките кои го зголемија домашниот буџет.

Намалувањето на драконските казни и нотарските и извршителски трошоци, воведувањето на ефтината тарифа и укинувањето на радиодифузната такса, влијаат директно на семејниот буџет односно повеќе пари остануваат во секое домаќинство.

Ако досега, државата само земаше пари од граѓаните, сега за првпат државата враќа пари директно во секое семејство. На крајот на годината секое семејство добива доход плус во семејниот буџет.

Сите досегашни мерки вклучително и повратот на ДДВ од 15 отсто имаат една заедничка цел, подобар животен стандард, подобар живот на граѓаните, раст и развој.

Зборот важи! СДСМ на дело ја покажува вистинската грижа за граѓаните“, се вели во соопштението на СДСМ.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Растот на извозот од 10,8 отсто потврдува дека економските политики се на прав пат

Ана Ололовска

Николовска: Уставниот суд може да утврди дека сите акти донесени врз основа на член 11 се ништовни

Арифи: Со давањето аболиции без да има правен основ, Иванов стори кривично дело кое не застарува

(ВИДЕО) Ристовски: Постојат механизми и законски постапки, со кои ќе се изврши прочистувањето на судството

(ВИДЕО) Локвенец: Мицкоски е дупликат на пропаднатиот оф шор криминалец Груевски

Ана Ололовска

СДСМ: Состанокот во Лондон потврди, сигурноста и стабилноста се обезбедени, стануваме 30-та земја членка на НАТО

Ана Ололовска