РКЕ ќе разгледува одлуки за издавање лиценца за трговија со нафтени деривати

Од:

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница ќе разгледа две предлог одлуки за издавање и за менување на лиценца за вршење на енергетска дејност трговија на големо со сурова нафта и нафтени деривати.

dobivaj vesti na viber

На седницата ќе биде разгледана Предлог одлуката за издавање на лиценца за вршење на енергетска дејност трговија на големо со сурова нафта, нафтени деривати, биогорива и горива за транспорт – трговија на големо со Течен нафтен гас (ТНГ), на Друштвото за трговија и услуги ЕКОНИК МАРКЕТ ДООЕЛ увоз-извоз Скопје, како и Предлог одлуката за менување на лиценца за вршење на енергетска дејност трговија на големо со сурова нафта, нафтени деривати, биогорива и горива за транспорт – трговија на големо со Еуросупер БС 95, Еуродизел БС, Екстра лесно (ЕЛ-1) и Мазут (М-1), на Друштвото за производство, промет и услуги СУПЕРТРЕЈД ДООЕЛ увоз-извоз Скопје.

Би можело да ве интересира

ЕУ постигна начелен договор – руската нафта по 60 долари за барел

Ана Ололовска

Поевтинуваат горивата

РКЕ: Издадени над 200 лиценци за производство на електрична енергија од обновливи извори

Ана Ололовска

Полјаците им порачаа на Русите три милиони тони нафта

Екстра лесното масло за домаќинство поевтинува, Еуросупер БС-98 поскапува

За два денари поскапува ЕУРОСУПЕР БС-98