РКЕ ќе доделува нови лиценци за производство и трговија со електрична енергија

Од:

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на денешната подготвителна седница ќе разгледа пет предлог-одлуки за издавање лиценца за вршење енергетска дејност трговија со електрична енергија, за менување лиценца за вршење на енергетска дејност производство на електрична енергија од фотонапонска електроцентрала и за издавање привремена лиценца за вршење на енергетска дејност производство на електрична енергија од фотонапонска електроцентрала.

dobivaj vesti na viber

На седницата ќе бидат разгледани Предлог-одлуката за издавање на лиценца за вршење на енергетска дејност трговија со електрична енергија, на Друштво за градежништво АМ КАИ КОНСТРУКЦИИ ДООЕЛ Скопје, Предлог-одлуката за менување на лиценца за вршење на енергетска дејност производство на електрична енергија од фотонапонска електроцентрала ФЕЦ „АГРО ГАМА“, на Друштво за производство, трговија и услуги АГРО ГАМА ДОО увоз – извоз Василево, како и предлог-одлуките за издавање на привремени лиценци за вршење на енергетска дејност производство на електрична енергија од фотонапонска електроцентрала за ФЕЦ „В и Е”, на Друштво за производство, трговија и услуги В и Е експорт-импорт ДООЕЛ Штип, за ФЕЦ „МК МОДЕНА СОЛАР”, на Модна конфекција МОДЕНА ДООЕЛ Штип, и за ФЕЦ „ПОДГОРКА СОЛАР”, на Друштво со ограничена одговорност за градежништво, трговија и услуги Џемајлоски Мевмед ПОДГОРКА село Подгорци Струга ДООЕЛ.

Би можело да ве интересира

РКЕ: Издадени над 200 лиценци за производство на електрична енергија од обновливи извори

Ана Ололовска

Бислимоски: Допрва доаѓаат месеци во кои што температурата ќе биде пониска, неопходно е рационално трошење на сите енергенси

Ана Ололовска

Бислимоски: Да не креваме хистерија и да правиме паника, скопјани од утре ќе имаат парно

Орце Костов

Бислимоски: Потрошувачите плаќаат само за она што го имаат потрошено, РКЕ не ги признава кражбите на електрична енергија во крајната цената

Ана Ололовска

Мерки за намалување на потрошувачката на енергија во јавниот сектор во Грција

А1он

ЕВН: Надоместокот за пренос и дистрибуција постои отсекогаш, сега се издвојува согласно европските регулативи, а РКЕ признава само дел од вкупните загуби, дел се на товар на компанијата

Ана Ололовска