РКЕ и ССК разговараа за измени во Законот за градба во делот на греење на објектите

Од:

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) продолжува со консултативните средби за допрецизирање на Одобрението за градба во кое задолжително ќе се наведе енергенсот на кој ќе се грее секој нов објект што ќе се гради. Во таа насока денеска имаше средба со претставници на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК).

-Претседателот Марко Бислимоски заедно со комесарот Атанаско Тунески денеска во РКЕ одржаа работен состанок со Ивица Јакимовски, претседателот на Градежната комора при Сојузот на стопански комори на Македонија, со кого се отворија серија прашања во однос на мапирањето на градот Скопје, како и предизвиците со кои се соочуваат градежните компании во однос на затоплувањето на објектите што се градат и употребата на калориметрите кои се задолжителни за новите објекти, согласно Законот за енергетика, информираат од РКЕ.

Најавуваат дека следната недела ќе се одржи консултативната средба со членките од Градежната комора при Сојузот на стопански комори.

Би можело да ве интересира

Пратениците расправаат околу изборот на нов член на РКЕ

Жарко Настоски

Сојуз на стопански комори на Македонија: Итно да се исплати поддршката за туристичко-угостителскиот секор

Ана Ололовска

РКЕ бара разделување на потрошувачката на електрична енергија на сметките за струја

Ана Ололовска

Регулаторна и министерствата работат на проширување на листата на потрошувачи за да се намали енергетската сиромаштија

Ана Ололовска

Никола Рибароски избран за претседател на Комората на друштва за геодетски работи

Ана Ололовска

ССК испорача 15 мерки за опстанок на работните места и претпријатијата

Ана Ололовска