Рекордна цена на златото во последните пет години

Од:

Цената на златото пораснаа за време на тргувањето во Азија, откако американската Управа за федерални резерви (ФеД) дозволи понатамошно намалување на каматните стапки.

Златото за итна испорака достигна највисока цена во последните пет години. Центата на златото се зголеми за 1,62 проценти и унца чини околу 1.381,94 долари.

Цената на златото со одложена испорака забележа голем раст и унца чини 1.385,40 долари откако претходно вредноста на унца злато се зголеми за три отсто и чинеше 1.397,70 долари.

Би можело да ве интересира

Цената на златото на шестгодишен максимум

Ана Ололовска

Купувањето злато од Русија е „лош знак” за светскиот мир

Унца злато до крајот на годината ќе чини 1.400 долари

Пет држави со најголеми резерви на злато

Ана Ололовска

Швајцарија има најголеми резерви на злато во Европа

СОХР: Исламската држава крие 40 тони злато во Сирија

Сандра Бошковска