Регулаторна ќе распарава за обесштетувањето на производителите и потрошувачите на струја

Од:

Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија (РКЕ), денеска ќе одржи подготвителна седница, на која ќе се расправа за оштетените производители и корисници на електрична енергија.

dobivaj vesti na viber

Како што соопшти РКЕ, на подготвителната седница ќе се разгледува Предлог – Правила за определување на надоместок на штета што им е причинета на производителите и потрошувачите приклучени на системите за пренос и дистрибуција на електрична енергија.

Би можело да ве интересира

Бислимоски: Потрошувачите плаќаат само за она што го имаат потрошено, РКЕ не ги признава кражбите на електрична енергија во крајната цената

Ана Ололовска

ЕВН: Надоместокот за пренос и дистрибуција постои отсекогаш, сега се издвојува согласно европските регулативи, а РКЕ признава само дел од вкупните загуби, дел се на товар на компанијата

Ана Ололовска

Бислимоски почна да штеди во РКЕ: Дојдов на работа по скали, планирам да ослабам

Орце Костов

Бислимоски: БЕГ да ги сторнира сметките за парно бидејќи се пресметани без субвенции за топлинска енергија

Орце Костов

РКЕ: Потрошувачите кои се приклучени на БЕГ да продолжат редовно да си ги подмируваат месечните фактури за испорачаната топлинска енергија.

Катерина Павлова-Николовска

Бислимовски: Укинат надоместокот за мрежарина при предавање на вишокот произведена електрична енергија од обновливи извори

Ана Ололовска