Расте интересот за возилата на БРАКО во САД – Нова испорака на 7 возила за градска хигиена во Калифорнија

Од:

Седум возила за одржување на хигиена во урбани средини кои се произведуваат во фабриката на БРАКО во Велес, беа испорачани кон клиентите во Калифорнија во САД.

Со пратката, која се содржи од 6 рачно управувани електрични модели и еден камион со капацитет за складирање на отпад од 1,5 м2 со најсовремен и ефикасен систем за редукција на издувни гасови, повторно се докажува зголемениот интерес за возилата на БРАКО на северно-американскиот континент.

Испораката се случува десетина дена по саемот во Калифорнија кој се одржа во рамките на Конференцијата за градски управи, на која со успех се претставија возилата на БРАКО. Околу 500 посетители на Конференцијата, кои се дел од менаџментот на градските управи во сојузната Америчка држава покажаа голем интерес за електричните модели на БРАКО, за кои истакнаа дека станува збор за современи, ефикасни и еколошки возила за одржување на градската хигиена.

ПР Текст

Би можело да ве интересира

Електраните и фабриките на ФЕРО ИНВЕСТ – дел од студиската посета на странска делегација во програмата за борба против климатските промени

Инженерот Маркоски од БРАКО на форум за електрификација и батерии во Дизелдорф говореше за искуството од развивањето на водороден погон кај возилата

Горан Наумовски

40 ученици од странство во посета на БРАКО во потрага по информации која идна професија да ја одберат за себе

Возилата на БРАКО на саем во Калифорнија

„БРАКО“ почна со производство на медицински паравани со нов дизајн

БРАКО ја испорача првата пратка возила во 2023 година