Работилница за унапредување на системот за идентификација на свињите

Од:

Во Скопје денеска ќе се одржи работилница за унапредување на системот за идентификација и регистрација на свињи.

Работилницата се организира со финансиска поддршка од Инструментот за претпристапна помош на Европската комисија – TAIEX.

Најавено е обраќање на директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Атанасов, кој ќе говори за мерките што се преземаат за унапредување на овој систем, како и за активностите што ги презема Агенцијата за отворање на европскиот пазар за свежо свинско место.

На работилницата ќе бидат споделени и искуства на земјите членки на Европската унија.

Би можело да ве интересира

АХВ подготви прирачници за операторите кои приготвуваат храна за градинките и училиштата

Ана Ололовска

АХВ: Високите температури опасност од труење со храна и за здравјето на животните

Ана Ололовска

ВИДЕО: За прв пат после 23 години и со карго транспорт, се извезе свежо македонско јагнешко месо во Јордан

Ана Ололовска

АХВ изготви прирачник со препораки за организирање на работата на угостителите во услови на пандемија

А1он

АХВ уништи над 85 тони небезбедна храна

Ана Ололовска

ВИДЕО: Рестораните пред отворањето задолжени да направат дезинфекција на опремата и објектот

Маја Илиевска-Пачемска