Работилница за складирање на енергија во згради со фотоволтаици

Во организација на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) денеска ќе се одржи работлиница насловена „Бариери и можности за интеграција на системи за складирање енергија во згради со фотоволтаици и примена на nZEB стандардите“.

Во рамки на овој проект, се планира на една од зградите на ФЕИТ во Скопје да биде инсталиран 7 kWh систем за складирање на енергија.

Работилницата се одржува во рамки на проектот „Подобрување на интеграцијата на складирање на енергија во згради со фотоволтаици – PV-ESTIA“ од програмата „TNCP Balkan – Mediteraneen 2014-2020“, имплементиран од ФЕИТ (https://www.pv-estia.eu/).

Би можело да ве интересира

Креативна работилница „Обединети против насилството“

Ана Ололовска

Креативна работилница „Заедно за иста цел“ во Куманово

Ана Ололовска

Работилница: Проблемот со нарушувањето во говорот и јазикот кај децата добива епидемиски карактер

Ана Ололовска

Работилницата „Градови на иднината“ ќе нуди решенија за намалување на аерозагадувањето

Ана Ололовска

Работилница за дигитализација на филмското наследство

Работилница за улогата на младите од руралните средини за поддршка на евроинтеграцијата

Ана Ололовска