Проект за зголемување на конкуретноста во занаетчиството

Од:

Занаетчиската комора Скопје денеска ќе додели плакети на занаетчии и дипломи за мајстори фризери во рамки на проектот „Зголемување на конкуретност во занаетчискиот сектор“.

dobivaj vesti na viber

Целта е да се подобри имиџот на занаетчиството и тоа да стане значаен фактор во развојот на економијата, како и да се подобри квалитетот на занаетчиските производи и услуги.

Ќе бидат избрани успешни занаетчии во пет категории и тоа мајстор занаетчија за животно дело, млад истакнат занаетчија, успешна жена занаетчија, занаетчија во модерниот дизајн и успешен занаетчија за 2017 година. На десет лица ќе им бидат доделени дипломи за мајстор фризер.

Проектот е финансиски поддржан од Министерството за економија.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Отворена изложбата „Жени во занаетчиство“ во Кабинетот на претседателот

Ана Ололовска

Занаетчиите и институциите ќе соработуваат во борбата против сивата економија во занаетчиството

Наум Локоски

Првпат по 55 години доделени мајсторски дипломи за занаетчиите

Ана Ололовска

Средба со мајстор Фарук Шабан во Стара скопска чаршија

Ана Ололовска

Изложба посветена на занаетчиството во Кавадарци

Ана Ололовска

Изложба на стари фотографии и ретки производи на битолските занаетчии

Ана Ололовска