Продажните цени на производителите на индустриски производи во март повисоки на месечно ниво

Од:

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во март се повисоки за 0,1 процент на месечно ниво и пониски за 0,1 процент на годишно ниво.

Во споредба со февруари, зголемување на цените има во групите Трајни производи за широка потрошувачка и Нетрајни производи за широка потрошувачка за 0,4 проценти, како и во групата Интермедијарни производи за 0,2 проценти.

Во однос на март минатата година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите Енергија за 2,7 проценти и Интермедијарни производи, освен енергија за 0,9 проценти.

Би можело да ве интересира

Статистика: Неповолна состојбата во преработувачката индустрија, се очекува намалување на бројот на вработените

Ана Ололовска

Рекорден пад на индустриското производство во Европа во април

А1он

Прометот во индустријата во април намален за 50,8 отсто во однос април лани

Ана Ололовска

Пониски цените на производителите на индустриски производи

Ана Ололовска

Намален прометот во индустријата во март за 20,1 отсто

Ана Ололовска

Во март годинава пад во индустријата и трговијата, висок раст во градежништвото

Ана Ололовска