Продажните цени на индустриските производи во февруари пониски на месечно ниво

Од:

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски за 0,5 отсто на месечно ниво, а на годишно ниво остануваат непроменети, објави Државниот завод за статистика.

Во февруари 2020, во споредба со јануари 2020, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите трајни производи за широка потрошувачка за 0,5 отсто, енергија за 3,3 отсто и интермедијарни производи, освен енергија за 0,2 отсто.

Во февруари 2020, во споредба со февруари 2019, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се непроменети.

Би можело да ве интересира

Индустриското производство во септември со пад од 3,9 отсто, од почетокот на годината 12,1 отсто

Ана Ололовска

Стопанска комора: Паметна специјализација за конкурентна економија

Ана Ололовска

Намален бројот на работници во индустријата

Ана Ололовска

Индустриското производство во јуни пониско за 15,1 отсто, во првите шест месеци намалување од 14,6 отсто

Ана Ололовска

Статистика: Неповолна состојбата во преработувачката индустрија, се очекува намалување на бројот на вработените

Ана Ололовска

Рекорден пад на индустриското производство во Европа во април

Жарко Настоски