Презентација на резултати од Project Hub Импакт 2019 „Креирај, откри и придонеси“

Од:

Десет тима на студенти денеска на Машинскиот факултет во Скопје ќе ги презентираат резултатите од своите активности преку кои ќе се обидат да покажат различни димензии на науката, но и да ја истакната успешноста и важноста од поврзување на факултетите и студентите со индустријата и пазарот.

Проектот, кој е насловен Project Hub Импакт 2019- „Креирај, откри и придонеси“ е во организација на Машинскиот факултет Скопје и има цел да ја истакне потребата од градење соработка, размена на искуства, вмрежување и да изгради платформа преку која ќе ја развие можноста за инвестирање во младиот ум и иницијатива.

Би можело да ве интересира

АНАЛИЗА : Капитални инвестиции 2022 – дел од институциите со поразителни резултати!

Горан Наумовски

(ВИДЕО) Ковачевски: Нова инвестиција на германски „Кил“ од 9,2 милиони евра и нови 150 работни места

Горан Наумовски

Ревизија на ТИРЗ: Странските компании добиваат државна помош со директни преговори и без транспаретни критериуми

Орце Костов

Ковачевски: Нови инвестиции и добро платени работни места се потврда за успешните владини политики и во услови на светска криза

Ана Ололовска

Ковачевски на отворањето на канадска „Магна“ во Струга: Нови инвестиции и вработувања и во услови на најголемата светска криза

Ана Ололовска

Странските инвестиции да се скенираат за корозивен капитал, домашните компании да се интегрираат во синџирите за производство на ЕУ

Ана Ололовска