Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

Од:

Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.

Целта на Инструментот е да поттикне зголемување на активностите за истражување и развој во приватниот сектор, да се охрабри соработката меѓу приватниот сектор и приватниот сектор со високообразовните и научно-истражувачките установи, како и останатите форми на соработка за комерцијализација на иновации.

На настанот, како што највува Комората, ќе учествува и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски.

Би можело да ве интересира

Стопанска комора: Обемот на соработката во регионот се намалува, компаниите во многу тешка позиција поради неизвесноста

Фондот за иновации потрошил еден милион евра за хонорарци и експерти кои не поминале интервју, открија ревизорите

Орце Костов

МФ: Интересот за еврообврзницата поголем за половина милијарда евра од претходната аукција

Ана Ололовска

ССМ најави кривична пријава против министерот за финансии Фатмир Бесими

Ана Ололовска

Најава за генерален штрајк од Синдикат на вработените во Министерството за финансии

Ана Ололовска

Со 36,2 милиони евра наредните две години ќе се ревитализираат шест хидроелектрани

Ана Ололовска