Преку Мој ДДВ скенирани девет милиони фискални сметки

Од:

Од стартот на мерката Мој ДДВ од почетокот на минатиот месец досега се скенира девет милиони фискални сметки, а остварениот промет е околу 4,7 милијарди денари.

-Започна реализацијата на клучната мерка Мој ДДВ со која 15 отсто од платеното ДДВ им се враќа на граѓаните. Со тоа кај секое физичко лице се враќаат до 7.200 денари. Досега скенира се речиси 9 милиони фискални сметки со остварен промет од околу 4,7 милијарди денари. Истовремено растат платите во јавниот сектор, како и пензиите , а првпат кадарот во градинките доби покачување од 16 отсто или околу 3.000 денари повисока плата, истакнува директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска при посета на Штип.

Таа посочи дека првпат државата директно враќа пари назад на сметките на граѓаните.

Би можело да ве интересира

Почнува наградната Мој ДДВ #Моја награда учествуваат и фискални на кои нема пресметан ДДВ

Ана Ололовска

УЈП: Исплатата на поврат на ДДВ се уште во тек

Ана Ололовска

Во недела започнува МојДДВ #МојаНаграда, награден фонд половина милион евра

Ана Ололовска

До петок сите граѓани што скенираат фискални ќе го добијат повратот на ДДВ

Ана Ололовска

Ангеловска: МојДДВ #Моја награда ќе доделува по десет парични награди на дневно ниво

Ангеловска: Започна поврат на ДДВ кон граѓаните и ќе продолжи и следните денови

Ана Ололовска